fbpx
SEO

SEO Dostu Makale Nasıl Yazılır?

Web sitelerinden sorumlu olan kişiler ya da web sitesi sahipleri bu içerik tam sizlik. :) Bu içerik sayesinde trafik alacağınız içeriklerin nasıl oluşturulacağı konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Yani kısacası web siteniz kısa sürede nitelikli trafik alan bir platform olacak.

seo uyumlu makale nasıl yazılır

Okuyucularınızın yani ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek içerikleri hazırladıktan sonra arama motorları için optimize etmemiz gerekiyor. Bunun için aşağıda paylaştığımız kontrol listesini kullanabilirsiniz. İşte SEO dostu makale nasıl yazılır? SEO uyumlu makale nasıl oluşturulur? Sorularının cevapları;

İçerik Uzunluğu

Her zaman için tartışılan bir konu olmuştur. Arama motorları kısa içerikleri sevmez. Ama ille de arama motorları kısa içerik sevmiyor diye içeriklerimizi saçma sapan hale getirecek uzunluklara da gerek yok. İçeriklerimizi arama motorları için değil ziyaretçiler için oluşturmalıyız. İçeriklerinizin 400-500 kelimeden az 5000 kelimeden fazla olmamasına özen gösteriniz. 5000 kelimeyi aşmaya da gerek yok. Sonuç olarak kitap yazmıyoruz.

Medya

İçeriklerinize resim eklemeyi unutmayın. Mümkünse birden fazla resim ekleyin. İnfografikler, videolar ve slaytlar SEO’ya çok ciddi katkı sağlar.

Değişik İçerik Türleri

Sürekli aynı içerik türlerini üretmekten vazgeçin. Farklı kategorileriniz için de içerik üretin. Bu durum okuyucularınızın web sitenizle daha çok etkileşim kurmasına katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelime Araştırması

Bir içerik oluşturmadan önce arama motorlarından trafik çekebileceğiniz anahtar kelimelerin araştırmasını da yapmalısınız. Anahtar kelimeleri içeriğinizin doğru yerinde kullanmak çok önemli;

  • Başlık
  • URL
  • Meta Açıklama
  • Başlıklar ve ALT Başlıklar
  • Resim Adları, Resim Açıklamaları ve ALT Etiketler
  • Öncelikli Anahtar Kelimelere İçeriğin İlk ve Son 100 Kelimesinde Yer Verin

Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler

Daha uzun anahtar kelime öbekleri, daha kısa anahtar kelimeler kadar yüksek arama trafiğine sahip olmayabilirler, ancak arama yapan kullanıcıların ziyaret etme ve sonucuca gitme olasılığı daha yüksektir. Daha uzun anahtar kelime öbekleri, bir konuyla ilgili daha derin, daha spesifik bilgi arayan potansiyel müşteriler tarafından sıklıkla kullanılır.

Faydalı Kaynaklara Bağlantı

Wikipedia gibi yetkili ve güvenilir web sitelerine vereceğiniz bağlantılar arama motorları tarafından ödüllendirilecektir. Bu durum kullanıcılarınıza fayda sağladığınıza yönelik bir işaret olduğundan dolayı arama motorları özellikle de Google tarafından çok sevilmektedir.

Diğer Blog Yazılarına Bağlantı

Yazarken diğer blog yazılarına yapılan iç bağlantıları kullanmak hem okuyucular hem de arama motorları için birçok avantaj elde etmeye yardımcı olan harika bir metin yazımı ipucudur:

  • Okuyucuların aradıklarını bulmasına yardımcı olur.
  • Kitlenizin sizi tanıması, sevmesi ve size güvenmesine yardımcı olur.
  • Arama motorlarının sitenizdeki her sayfayı taramasına yardımcı olur.
  • Arama motorlarının doğru bir site haritası oluşturmasına yardımcı olur.

Web Sitenizdeki Ürün, İletişim ve Satış Sayfalarına Bağlantı

Bu dahili sayfalara bağlanma, diğer blog yayınlarına bağlanma ile aynı SEO avantajlarına sahiptir; bu da potansiyel müşteri ve satış üretmenin yararlarındadır.

Paylaşın ve Paylaşmaya Teşvik Edin

Arama motorları, araştırmacılara yüksek kaliteli sonuçlar sağlamak için sosyal sinyallere giderek daha fazla bağımlı hale geldiler. Sosyal sinyallerin bir SEO kriteri olduğunu bilmeyen yoktur. Bu, siteniz de yapacağınız yayınlarınızı sosyal medyada kesinlikle paylaşmanız ve ziyaretçilerinizin paylaşmasını kolaylaştırmanız gerektiği anlamına gelir. Paylaşın ve paylaştırmaya teşvik edin.

Yorumlar

Arama motorları, kullanıcıların içeriklere yorum yazmasını çok sever. Her mesajın sonunda bir harekete geçirici mesajla veya bir yarışmaya ev sahipliği yaparak ziyaretçilerinizi yorum yapma konusunda cesaretlendirin.

Düzenli İçerik Yayılayın ve İçeriklerinizi Güncelleyin

seo dostu makale nasıl yazılırDüzenli olarak içerik yayınlamazsanız, arama trafiği almazsınız. Google gibi arama motorları, araştırmacılara sorguları için en iyi sonuçları vermek istemektedir. Seyrek veya ara sıra yayınlanıyorsa, Google, sitenizin arama yapan kişiler için iyi bir kaynak olmadığını varsayar. Arama motorlarına sitenizle ilgili sorgular göstermek için yüksek kaliteli yeni içerikleri sık sık ve düzenli olarak yayınlamanız gerekir. Haftada bir içerik yayınlamak genellikle iyidir. Ayrıca mevcut içeriklerinizi de ara ara güncellemeniz SEO’ya çok ciddi katkı sağlayacaktır.

Bir makalenin SEO uyumlu olması için ihtiyacınız olan tüm detayları yukarıda paylaştım. SEO ile ilgili daha fazla içeriğe ayhankaraman.com/seo bağlantısından ulaşabilirsiniz. İncelemenizi kesinlikle öneririm. Bu arada bu içeriği sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız benim için de arkadaşlarınız içinde faydalı olacaktır. :)

2 Yorum

  1. Çok faydalı bir içerik olmuş Ayhan Bey. Bende bir makale yazarı olarak içeriğinizi dikkatlice okudum ve en çok yaptığım hata olan hiçbir kaynağa bağlantı vermeme olayını bundan sonraki yazılarımda rahatlıkla vererek olumlu tepkiler alabileceğimi düşünüyorum.

  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. SEO uyumlu içerik yazarken dikkat edilecek bir çok nokta varmış. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir