İç Optimizasyon İçin 25 Ücretsiz SEO Aracı
Google arama motorunun çıkarmış olduğu algoritmalar neticesinde iç optimizasyon olayının önemi bir hayli artmış durumda. İstediğiniz kadar sosyal medya paylaşımı, mail pazarlaması, reklam ve büyük bir kampanya duyurusu yaparak siteye trafik çekmeye çalışın. İç optimizasyon konusunda sitenize değer vermiyor, yapılandırmıyor iseniz artık emekleriniz boşa gidiyor. Siz değerli okurlarımız için optimize konusunda web sayfalarınızı iyileştirebileceğiniz 25 ücretsiz SEO aracı paylaşıyoruz. Bu SEO Araçları ile web sayfalarınızı en ince ayrıntısına kadar optimize edebilirsiniz.
İçindekiler
Anahtar Kelime Araştırması
1. Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcısı
Eğer anahtar kelimeleriniz ve reklam grupları hakkında detaylı bilgi almak yeni anahtar kelime listeleri oluşturmak ve planlamak için bu aracı kullanabilirsiniz. Google Adwords anahtar kelime planlayıcı ile rekabet oranını inceleyebilir, bütçe konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
2. KeywordTool.io Anahtar Kelime Aracı
KeywordTool.io anahtar kelime aracı, google otomatik tamamlama aracılığıyla uzun kelimeler oluşturmanızı sağlar. Bu araç arama yapmış olduğunuz kelime ile alakalı sizlere önerilerde bulunur. Bu hizmette google arama motorunun etki alanını ve dil kombinasyonunu seçebilirsiniz. Araç sizin seçmiş olduğunuz dilde 750’den fazla kelime üretebilmektedir.
3. UbberSuggest
Bu araç sözcükleri ayırarak anahtar kelime önerisinde bulunur. Daha sonra önermiş olduğu kelimeleri kolayca kopyalanabilir ve yapıştırılabilir bir biçimde bizlere sunar. http://ubersuggest.org web sayfasına giriş yapın, kelimenizi yazın ve öner butonuna tıklayın. Fikirlerin listesine göz atın ve bunları genişletmek için ilgili ifadelerin üzerine tıklayın. İstemiş olduğunuz kelimeyi seçmek için yeşil artı simgesine tıklayınız.
4. BuzzStream Meta Tag Extractor
Bu araç ile belirlediğiniz URL listesinin başlığını, meta açıklamasını ve anahtar kelimelerini çekebilirsiniz. Aracı kullanmak için metin kutusuna URL listemizi yapıştırıyor daha sonra Git (Go) butonuna tıklıyoruz.
http://tools.buzzstream.com/meta-tag-extractor
5. Keyword Eye
Günlük olarak 10 anahtar kelime araması için ücretsiz kullanabileceğiniz bu servis ile PPC ve SEO için araştırma yapabilirsiniz. Anahtar kelimelerin aylık aranma hacmini, rekabet oranını da paylaşan bir servistir. Siz kelimeyi girin o önerilerini yapsın.
İçerik Araştırması
6. Copyscape
Bu araç ile kopya içerikleri tespit edebilirsiniz. Bir makalenin kopya olup olmadığını öğrenmeniz için harika bir araç. Mutlaka sık kullanılanlara eklemenizi öneririm. Ayrıca web sayfanıza, blogunuza copyscape tarafından korunduğunu belirten bir uyarı görseli ya da yazısı ekleyebilirsiniz.
http://www.copyscape.com/
7. Siteliner
Bu site de copyscape’nin biraz daha gelişmişi olarak adlandırılabilir. Copyscape tek bir sayfa tararken siteliner bir çok sayfa tarayabilir. Siteniz ile alakalı çok detaylı bir rapor sunan servis kırık linklerden, xml haritasına kadar bir çok veriyi incelemektedir.
http://www.siteliner.com/
8. SEO Browser
Bu araç ile grafik olmadan sitenizin nasıl göründüğünü gözlemlersiniz. Araç teknik detaylara girmek istemeyenler için harika. Bu servis ile meta veri, robots.txt, JavaScript elemanlar, iç ve dış bağlantılar, kelime yoğunluğu ile alakalı bilgiler edinebilirsiniz.
http://seobrowser.com/
Teknik Araştırma
9. Google Search Console
Google webmaster araçları ile bir çok teknik detaya girebilirsiniz. Google’nin bu servisini zaten bir çoğumuz kullanıyoruz. Sitemize yönlendirilen bağlantılar, site haritası, yazar istatistikleri, site hızı ölçümü, google gibi getir seçenekleri en çok işimize yarayanlar.
https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr
10. ScreamingFrog
SEO denetimi yapabileceğiniz mükemmel bir araçtır. Bu aracı biz kullanamıyoruz. Talep oluşturuyoruz ve bize ilgilendiğimiz alanla alakalı dönüş sağlıyorlar. Büyük firmaların tercih edeceği kaynak olarak belirtmekte fayda var.
11. Advanced Meta Tag Generator
Gelişmiş meta etiket oluşturucusu ve google ön izleme aracı ile google’da nasıl görüneceğinizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca listeleme ekranını da indirebilirsiniz.
http://tools.seochat.com/tools/metatags-google-preview/
12. Google PageSpeed
Google’nin bir servisi olan bu araç ile web sitenizin mobil ve masaüstü performansını ölçebilirsiniz. 85 üzeri derecelendirilen siteler iyi performans gösterir. Sitenizi iyileştirmeniz için önerilerde bulunan aracı kullanmanızı tavsiye ederiz.
http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
13. GTmetrix
Google PageSpeed ve Yahoo! YSlow verilerini kullanarak web sayfanızın performansını analiz eder. Ayrıca sorunları giderme içinde sizlere rapor sunmaktadır.
http://gtmetrix.com/
14. Pingdom
Sayfa hızınızı ölçebileceğiniz bir araçtır.
http://tools.pingdom.com/fpt/
15. Feedthebot
Servis ile site hızı ve performansını ölçebilirsiniz.
http://www.feedthebot.com/
16. Live HTTP Headers for Firefox
Bu Firefox eklentisi ile HTTP başlıkları görüntüleyebilirsiniz.
17. URI Valet
URI Valet size indirme hızı, sunucu başlıkları, nesne detaylarını ve sitenizdeki ilgili tüm önemli bilgileri gösterir. Araç, bir bakışta her şeyi görmek için 10 yapısal araçtan destek alır. URI Valet aynı zamanda tüm iç ve dış bağlantıları listeler ve bunları doğrular.
http://urivalet.com/
18. RobotsGenerator.com
Bu hizmet sitesi hızlı bir robots.txt dosyası oluşturmanıza yardımcı olur. Varsayılan dosyayı arama motorlarının sayfanızı tarama için oluşturur. Eğer örümceklerin taramasını istemediğiniz bazı alanlar varsa, bu dosyaya ekleyerek ve kök dizinine yükleyerek hariç tutabilmenizi de sağlar.
19. Robots.txt Test
Adından da anlaşılacağı üzere robots.txt dosyanızı test etmeye yarayan bir araç. Google’nin kendi hizmeti olan bu oluşum eğer dosyanız googlebot’u engelliyorsa bunu size belirtmektedir. Kendi dosyanızı kolayca hazırlamanıza da imkan vermektedir.
https://www.google.com/webmasters/tools/robots-testing-tool?pli=1
20. schema-creator.org
Hızla şema türleri oluşturmanıza yarayan bir araçtır.
21. Yapısal Veri Test Aracı
Google’nin hizmeti olan yapısal veri test aracı ile bir çok özelliği web siteniz ile ilişkilendirebilirsiniz. Mesela yazarlık doğrulaması gibi. Google plus hesabınızı sitenize yazar olarak ekledikten sonra bu araç ile google arama motorunda nasıl gözükeceğini test edebilirsiniz.
http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets
22. XMLSitemaps.com
Otomatik olarak site haritanızı oluşturmaya yarayan bir araçtır. Ücretsiz hizmet veren bu site ile 500 indeks içeren bir site haritası oluşturabilirsiniz.
23. Sitemapinspector.com
Site haritanızın tüm bağlantılarını kontrol eden harika bir araç.
24. Site Condor
Site Condor ile sitenizin derinlemesine analizini yapabilirsiniz. Araç ile iç optimizasyon öğelerini, yapılandırılmış verileri toplu olarak analiz edebilirsiniz.
25. Microsoft Ücretsiz SEO Araçları
Tam donanımlı bir SEO analizi yapmak için kullanabileceğiniz bir araç. Yukarıda paylaştığımız kaynakları kullanarak web sitenizi iyileştirdikten sonra bu iyileştirmeleri test edebileceğiniz bir servis.
İç optimizasyon konusunda profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var? Bu konuda size yardımcı olabilirim. Yapmanız gereken tek şey iletişim sayfası aracılığıyla bana ulaşmanız.
Harika bir yazı olmuş teşekkürler..
Gerçekten çok detaylı ve yarar bir yazı olmuş yine. Ellerine sağlık abi.
Seo günümüzde gerçekten gereken bir uygulama. Bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler…
gerçekten bir kaç site var çok işime yaradı teşekkürler.
Çok detaylı hocam tebrik ederim güzel yazı
bilgilendirme için teşekkürler
Teşekkürler, işime yarayacaklar
Bilmediğim neler varmış vay be teşekkürlerimi sunuyorum Ayhan hocam
Aralarında en iyisi google adwords anahtar kelime planlayıcısı. Çünkü her zaman kullanırım.
Mükemmel seo aracı siteleri paylaşımı olmuş, teşekkürler.
Adwords Kelime Aracı haricindekileri kullanmıyordum. Faydasını görebileceğim bu konu için teşekkür ederim.
Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş, tamamını okudum. Teşekkürler.
siteniz süper takipteyim başarılar dilerim
yorum bıraktım hepsini okuyamadım tekrar okuyacağım. yararlı bilgiler var gibi görünüyor elinize sağlık
Bir kaç site işime yaradı teşekkür ederim bilgi için