fbpx
SEO

Sıralamanızı Yükseltecek 15 Uygulanabilir SEO Tavsiyesi

Google’ın RankBrain algoritması yapay zekayı kullanarak arama sonuçlarını aramayı yapan kişinin amacına ve kullanıcı deneyimine göre belirlemektedir.

RankBrain’i zorlu bir algoritma olmasını sağlayan çok fazla etken vardır. Bu yazıda RankBrain algoritmasını derinlemesine inceleme işlemi sizin yerinize gerçekleştirilmiş ve SEO sıralamanızı yükseltecek 15 uygulanabilir tavsiyeyi bir araya getirilmiştir.

İçerik uzun olduğundan dolayı sizi korkutmasın. Bu içerik sayesinde çok faydalı 2 araç hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıca yine bu içerik sayesinde web sitelerinizin arama sıralamasını yükseltecek, performansınızı artıracaksınız.

#Anahtar Kelime Araştırmasını Optimize Etmek

Anahtar kelimeler uzun bir süredir yüksek sıralamaya sahip SEO içeriğinin temelinde yer alan unsur olmuştur. İçeriğiniz ne tür bir içerik olursa olsun onu oluşturmak için önceden anahtar kelime araştırması gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Rakiplerinizi saf dışı bırakmak istiyorsanız anahtar kelime araştırması gerçekleştirmeden yola çıkmak doğru değildir.

Ancak, RankBrain anahtar kelime araştırma stratejisini önemli ölçüde değiştirmiştir. Geçmişte gerçekleştirilen uygulamaların aksine artık aramayı yapan kişilerin niyetleri ön plandadır. Gelecekte arama sonuçlarında yer edinebilmek istiyorsanız mutlaka anahtar kelime araştırma stratejinizi yeniden şekillendirmelisiniz.

1. Aynı Anlama Gelen Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeleri Yeniden Düşünmek

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler geçmişte fazlasıyla etkiliydiler. Google semantik analizleri kullanmayı başlayıp kelimelerin manasını anlamaya başladığı zaman bu etkinlik biraz kırıldı. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler Google’ın her arama sonucunun en alt kısmında yer alan ilgili aramalar kısmından alınabilmekteydi.

Maalesef aynı anlama gelen uzun kuyruklu anahtar kelimeler RankBrain tarafından oluşturulan SEO dünyasında pek etkili değildir. RankBrain’in algoritması birbirinden farklı uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ayırt edebilme konusunda oldukça iyi bir iş çıkartmaktadır. Birden fazla anahtar kelime için sonuç sunmak yerine artık kullanıcıya benzer içerikleri sunmaktadır.

Örnek vermek gerekirse, “pazarlama için en iyi otomasyon araçları” ve “en iyi pazarlama otomasyon araçları” aramalarının her ikisi de aramayı yapan kişinin amacı aynı olduğundan arama sonuçlarında aynı sonuçların yer almasını sağlamaktadır.

Bu nedenle artık uzun kuyruklu anahtar kelimeleri çok daha farklı düşünmeye başlamalısın. RankBrain algoritmasına uygun olacak şekilde anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağını merak ediyorsanız okumaya devam etmelisiniz.

2. Orta Hacimli Anahtar Kelimeleri Yakalamak

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler artık bekleneni pek fazla veremedikleri için bu kelimelerin köklerini hedeflemeniz gerekmektedir. Kök anahtar kelimeler arama sorgularının merkezinde yer alan ve uzun kuyruklu anahtar kelimelerden daha fazla aranma hacmine sahip olan kelimelerdir. Bu anahtar kelimelerin rekabet oranı oldukça yüksektir ve sıralama elde edinilebilmesi için kaliteli içeriğin yanı sıra edinme ve davranış getirecek bağlantılar şarttır.

Örneğin, “limonlu çay” sözcük öbeğini temel anahtar kelime olarak seçtiğinizi düşünün. Bu temel anahtar kelime araştırma yaptığınız zaman ortaya çıkacak olan raporda aranma hacimlerine özellikle dikkat etmelisiniz. “limonun faydaları”, “ballı limon”, “zencefilli limon çayı”, “bal ve limon”, “ballı limon suyu”, “ballı limon çayı” gibi anahtar kelimeler karşınıza çıkacak en önemli anahtar kelimeler olacaktır.

Tüm bu anahtar kelimeler için aranma hacminin farklılık göstereceğini görebilirsiniz. Tüm aranma hacimlerini topladığınız zaman epey fazla rakamlara ulaşabilirsiniz. Ancak bunun yerine seçmiş olduğunuz temel anahtar kelime “limon çayı” için aranma hacmi çok daha düşük kalacaktır.

Orta hacimli anahtar kelimeleri kullanarak RankBrain SEO dünyasında otomatik olarak içeriğinizi birbiriyle alakalı olan anahtar kelimeler için sıralamaya sokmayı başarabilirsiniz. Eğer içeriğinizi en yüksek arama motoru sonuçları için optimize etmek istiyorsanız orta hacimli ve orta uzunluğa sahip anahtar kelimelere odaklanmalısınız.

3. Gizli Anlamsal İndeksleme (LSI) Anahtar Kelimelerini Kullanmak

Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri tamamen çöpe atmaya hazırlanmadan önce onlardan hala faydalanma şansınızın olduğunu bilmelisiniz. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler size RankBrain’in oldukça sevdiği gizli anlamsal indeksleme anahtar kelimelerini bulmanız konusunda yardımcı olacaklardır.

Buradan uzun kuyruklu anahtar kelimelerle aynı anlama gelen anahtar kelimeleri kullanabileceğiniz anlamını çıkartmamalısınız. Bunların arasında yer alan gizli anlamsal indeksleme anahtar kelimelerini tespit etmeye çalışmalısınız. Bunlar konunuzla alakalı olan kelimeler veya kelime öbekleri olabilecektir.

Bir önceki örnekte yer alan “limon çayı” anahtar kelimesini ele alıp arama yaptığınız zaman gizli anlamsal indeksleme kelimelerini tespit etmek için Google arama sonuçlarından yararlanabilirsiniz. Google’ın sunmuş olduğu ilgili aramalar kısmında koyu mavi kelimelere göz atarak gizli anlamsal kelimeleri tespit etmeye başlayabilirsiniz.

Buna ek olarak Google’ın otomatik tamamlayıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Anahtar kelimeyi arama çubuğuna yazdıktan sonra karşınıza gelen otomatik tamamlanan kelimeleri dikkate alabilirsiniz.

Dilerseniz LSI Graph adı verilen anahtar kelime aracını kullanabilirsiniz. Basit bir biçimde arama çubuğuna temel anahtar kelimeyi yazmalı ve “Generate” butonuna basmalısınız. Bir süre bekledikten sonra araç size ihtiyaç duyabileceğiniz en önemli sözcük öbeklerini getirecektir.

“Limon çayı” örneğini kullanırsanız karşınıza çıkacak olan en güçlü gizli anlamsal indeksleme anahtar kelimeler muhtemelen şu şekilde olacaktır:

  • Bitkisi
  • Malzemeleri
  • Faydaları
  • Zayıflama
  • Yapımı
  • Tarifler

Bu gizli anlamsal indeksleme anahtar kelimeleri size daha fazla anahtar kelime verecektir. Bu anahtar kelimelerden faydalanarak arama motorundaki görünürlüğünü yükseltmeyi başarabilirsiniz. Bu anahtar kelimeler uzun kuyruklu anahtar kelimeler gibi benzer anlamlara sahip anahtar kelimelerden oluşmamaktadır.

#Yüksek TO İçin Başlık Etiketlerini Optimize Etmek

Organik tıklama oranı arama sıralaması için önemli bir sıralama faktörüdür. RankBrain algoritması gereği kullanıcıların arama sonuçlarıyla kurduğu etkileşime odaklanmaktadır. Dolayısıyla SEO sıralamanızı iyileştirme istiyorsanız ilk işiniz kesinlikle tıklama oranı değerlerinizi yükseltmek olmalıdır.

Arama motorunda istediğiniz gibi bir sıralamaya sahip olmak istiyorsanız içeriğinizi en iyi şekilde optimize ederek tıklama oranınızı yükseltmeyi denemelisiniz. Bunu başarmak için SEO sıralamanızı geliştirmenize yardımcı olacak çeşitli tıklama oranı optimizasyon ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

4. Başlık Etiketlerinin Duygusal Olmasını Sağlamak

Başlık etiketlerine bir miktar duygusallık katarak tıklama oranı konusunda epey bir gelişme kaydedebilirsiniz. Arama yapan kişilerin büyük bir kısmı arama sonuçlarında kendilerine duygusal olarak hitap eden başlığa sahip olan içeriğe girmeyi düşünmektedir. CoSchedule firması tarafından yapılan araştırmada söz konusu duygusal değeri destekleyen sonuçlar elde edilmiştir.

Başlıkların ne derecede duygusal olduğunu anlamak için CoSchedule bir “Headline Analyzer” aracı geliştirmiştir. Bu araç blog başlıklarının, e-posta konu satırlarının ve sosyal gönderilerin kitlenize duygusal anlamda hitap edip etmediğini anlamanıza yardımcı olabilmektedir.

“Limon çayı” örneğini tekrar ele alarak “Limon Çayının 7 Faydası” gibi bir başlık seçtiğinizi düşünün. Bunu Headline Analyzer aracında analiz etmeniz durumunda elde edeceğiniz sonuç size başlığın duygusal anlamda ne kadar iyi olup olmadığını gösterecektir.

Burada elde edeceğiniz skor ne olursa olsun daha iyisini yapabileceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Seçtiğiniz başlık duygusal anlamda ihtiyaç duyduğunuz skoru elde etmenize yardımcı olmuyorsa çeşitli iyileştirmeler yapmayı denemelisiniz.

“Limon Çayı” örneğindeki başlığı “Yazın Kilo Vermek İçin Limon Çayının 7 Faydası” olarak değiştirmeniz durumunda bir önceki başlığa göre çok daha duygusal bir başlık oluşturmayı başarabilirsiniz.

Duygusal bir başlık oluşturmak son derece zorlayıcıdır. Ancak en iyi başlığı elde edene kadar denemelere devam etmelisiniz. Gerekirse rakiplerinizin seçmiş oldukları başlıklardan yararlanarak kendiniz için en uygun başlığı belirlemeye çalışmalısınız.

5. Başlıklarda Parantez Kullanmak

TO değerinizi geliştirmek ve SEO sıralamanızı iyileştirmek için kolay bir biçimde uygulanabilir bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Yazı başlıklarında parantezlere yer vererek aramayı yapan kişilerin dikkatini kolayca çekebilirsiniz. Arama motoru sonuç sayfasında çok fazla sonucun ortaya çıkacağını unutmamalısınız. Burada yapmanız gereken dikkat çekici olmaya çalışmaktır.

HubSpot ve Outbrain tarafından yapılan ortak araştırma parantezlerin kullanıldığı başlıkların kullanılmaya başlıklara göre %33 oranında daha iyi sonuç sunduğunu göstermektedir. Bu araştırmada yaklaşık 3.3 milyon başlık incelenmiştir. Dolayısıyla elde edilen sonuç gerçek olan durumu büyük ölçüde yansıtmaktadır.

6. Güç Kelimelerini Kullanmak

TO değerini iyileştirmek için daha duygusal başlıklar oluşturmaya çalıştırmak gibi güç kelimeleri kullanmak başlığın çok daha etkileyici olmasını sağlamaktadır. Güç kelimeleri aramayı yapan kişilerin ilgisini çekebilen ve başlıkları karşı konulamaz yapan etkenlerdir. Güç kelimeleri aşağıdakilerden oluşmaktadır:

  • Çılgınca
  • Etkili
  • Örnek Olay
  • Hızlı
  • Kanıtlanmış
  • En İyi
  • Kapsamlı Rehber
  • Bilimsel Olarak

Google arama sonuçlarına şöyle bir bakış attığınız zaman ilk sıralarda yer alan başlıklarda genel olarak bu kelimelerin kullanıldığını görebilirsiniz. Oluşturduğunuz başlıklara güç kelimelerini ekleyerek TO değerinizi ve beraberinde SEO sıralamanızı yükseltmeyi başarabilirsiniz. Ancak rakamları eklemeyi unutmamalısınız.

7. Başlıklarda Sayılara ve İstatistiklere Yer Vermek

Listeler oldukça iyidir ve oluşturduğunuz başlıklara sayı ve istatistik koymaktan asla geri durmamalısınız. Başlıklarda yer alan sayılar ve oranlar içeriklerin tıklanma oranını fazlasıyla etkilemektedir. Başlıklara sayı veya istatistik ekleyerek zaman onları çok daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Örneğin, sivilceler üzerine yapılan bir araştırmanın içeriğini yazdığınızı düşünün. Uygulanan bir diyetin sivilce miktarını azaltması sonucunu ortaya çıkaran araştırma için başlık seçerken mutlaka diyet süresini ve elde edilen azalma oranını başlığa eklemelisiniz. Bunları güç kelimeleri ile bir araya getirerek oluşturduğunuz içeriğin başlığını epey etkileyici bir hale dönüştürerek TO değerini olabildiğince yükseltmeyi başarabilirsiniz.

Başlıkları optimize etme konusunda çalışmalarınızı en iyi şekilde ortaya koyduktan sonra ilk işiniz açıklama etiketleri için benzer çalışmaları yaparak TO değerini yükseltmeye çalışmak olmalıdır.

#Yüksek TO İçin Açıklama Etiketlerini Optimize Etmek

Başlık etiketleri sadece yüksek TO açısından önemli değildir. Aynı zamanda SEO sıralamanızı yükselten unsurların arasında gelmektedir. Birisi sizin oluşturduğunuz başlığı çok daha ilgi çekici bulduğunda o noktada durabilir ama öncelikle meta açıklamaya göz atacak ve ondan sonra içeriğe girip girmeme kararını verecektir. Bu nedenle başlık etiketlerini optimize ederken aynı zamanda açıklama etiketlerini optimize etmeye çalışmalısınız.

8. Açıklama Etiketinin Duygusal Olmasını Sağlamak

Tıpkı başlık etiketlerinde olduğu gibi duygusallık durumunu açıklama etiketlerine de yansıtmalısınız. Başlık etiketlerinde kullanmış olduğunuz yöntemleri burada da kullanabilirsiniz. Güç kelimelerine yer vermeli ve duygusal yönden aramayı yapan kişilerin ilgisini çekmeyi başarmalısınız.

Açıklama etiketlerinde sadece duygusallığı ön plana çıkartmak gibi bir hata yapmamalısınız. Aynı zamanda içerik hakkında en bilgilendirici cümleyi hazırlamak zorundasınız. Açıklama kısmında içeriğin odaklandığı soruna, sunduğu çözüme ve kullanıcıya sağladığı faydalara değinerek onu en güçlü şekilde anlatmaya çalışmalısınız.

Meta açıklama ne kadar uzun olursa ve duygusal anlamda aramayı yapan kişiye hitap ederse sizin için o kadar iyi olacaktır. Kişiselleştirilmiş olan açıklamalar duygusal anlamda harekete geçirici mesajları insanlara daha kolay bir biçimde iletebilmektedir.

9. Faydaları ve Destekleyen Verileri Öne Çıkarmak

Bir kullanıcı sadece meta açıklamaya göz atarak bir içeriğe girip girmeme konusunda kararını netleştirmiş olmaz. TO değerini çok daha iyi bir seviye çıkartıp kullanıcının ilgisini anında yakalamak için içeriğin faydalarından ve onları destekleyen verilerden söz etmelisiniz.

Kitlenize hitap eden bir içeriği en iyi şekilde sunmak istiyorsanız mutlaka bu yönteme başvurmalısınız. Faydalar ve veriler her zaman kullanıcıların değer alanında yer almaktadır. Bunları kullanarak onları duygusal açıdan daha kolay yakalayabilir ve sitenizi ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

10. Mevcut AdWords İçeriğinden Faydalanmak

Açıklamalar konusunda pek çok kişinin göz ardı ettiği bir yöntem bulunmaktadır. Yapılan aramada yer alan AdWords reklamlarının açıklamalarında bulunan anahtar kelimeleri kullanıp kendi meta açıklamanızı oluşturmaya çalışabilirsiniz. Bu reklamlar genelde uzun süreli araştırmalar sonucunda oluşturulmuş olduklarından zaten size ihtiyaç duyduğunuz verileri sunabilme potansiyeline sahiptirler.

Örneğin, içeriğiniz pazarlama otomasyon araçları üzerineyse bu durumda Google’da yaptığınız aramada yer alan reklamları gözden geçirmelisiniz. Burada en sık kullanılan sözcüğün ne olduğunu bulmalı ve bunu açıklama etiketlerinde kullanmaya çalışmalısınız.

Reklamlarda yer alan en sık kullanılan kelimeler o reklamların hedeflemiş olduğu kitlenin neyi aradığını doğrudan size anlatabilecektir. Firmalar bu reklamlara ödeme yaptıkları için her zaman işlerini garantiye alırlar ve bir dizi araştırmadan sonra ilgi kelimelere karar verirler. Dolayısıyla bu kelimeleri kullanmak tercih etmek sizin için faydalı bir girişim olacaktır.

11. Birincil Anahtar Kelimeyi Unutmamak

Bunu pek unutmanız mümkün olmasa bile hatırlatmakta fayda vardır. Birincil anahtar kelimenizi bir şekilde açıklama etiketinde kullanarak içeriğinizi aramayı yapan kullanıcılarla buluşmasını sağlamalısınız. Birincil anahtar kelimeyi açıklama etiketinde kullanırken onu olabildiğince başlangıca yakın bir yerde kullanmalısınız. Gerekirse burada gizli anlamsal anahtar kelimeleri kullanmalısınız ama tüm bunları yaparken açıklamanın olabildiğince doğal gözükmesini sağlamalısınız.

#Hemen Çıkma Oranını ve Bekleme Süresini Azaltmak

RankBrain algoritması sahip olduğunuz içeriklerin TO değerine bakmakta ve onu uygun şekilde arama sonuçlarında sıralamaktadır. Ancak, içeriğiniz kullanıcı tıkladıktan sonra ona yeteri kadar kaliteli gelmemişse kullanıcı hızlı bir biçimde geri dönecek ve aramaya devam edecektir.

Tıklama alabilmek için kullanıcıları yemleme yoluna gidiyorsanız bu durumda hemen çıkma oranınız beklediğiniz seviyede olmayacaktır. Bununla birlikte bekleme süresi açısından sıkıntı yaşamak istemiyorsanız buna da göz atmalısınız. Bu iki önemli faktörü göz önünde bulundurup gerekli optimizasyon çalışmalarını yaparak SEO sıralamanızı güçlendirebilirsiniz.

Bekleme süresi, aramayı yapan kişinin belirli bir sayfada geçirdiği süredir. Sizin isteyeceğiniz durum burada kullanıcının olabildiğince fazla kalmasıdır. Bekleme süresi açısından iyi değerler elde edebilirseniz içeriğiniz bir o kadar iyi performans gösterecektir.

Belirli bir arama sorgusu için yapılan aramalarda ilk sayfada yer alan sonuçlara ait ortalama bekleme süresi yaklaşık 3 dakikadır. Yapılan araştırmalar bu verileri ortaya koyduğundan hedefiniz her zaman kaliteli, otoriter içerikler oluşturarak aramayı yapan kişilerin ihtiyaçlarına karşılık vererek onları sayfada 3 dakikadan daha fazla zaman geçirmesini sağlamak olmalıdır.

12. İçerikleri Ekranın Üstüne Yerleştirmek

Bir kullanıcı Google’da bir soruya cevap aradığı zaman o cevabı olabildiğince hızlı bir biçimde bulmak istemektedir. Bu nedenle içerikleri oluştururken içeriğe ait ilk paragrafın ekranın üst kısmına gelmesini sağlamalısınız. Bu hemen çıkma oranını düşürecek önemli bir etkendir.

Bir siteye girdiğiniz zaman ekranın üst kısmında sadece başlık etiketinin yer aldığını görmek en son istenilen durumlardan birisidir. Bununla birlikte markanıza ait logonun ekranın üst kısmını tamamen kaplamasına izin vermemeniz gerekir. Buna zıt bir yaklaşım ortaya koyuyorsanız sitenizde ciddi problemlerin oluşmasına neden olabilirsiniz.

Bu tür bir yaklaşım ortaya koymak yerine ilk işiniz mutlaka içeriği kullanıcının önüne çıkarmak olmalıdır. Her zaman aramayı yapan kişinin içeriği daha fazla tüketmesini sağlayabilecek şekilde sayfalarınızı yapılandırmaya çalışmalısınız. Kullanıcıları içerikleri tüketmeye teşvik etmek istiyorsanız önceliğiniz her zaman teşvik edici bir giriş yazmak olmalıdır.

13. Teşvik Edici Girişler Oluşturmak

İçeriğiniz üst kısımda olmasını sağladığınız zaman giriş paragrafı kullanıcıların göreceği ilk şey olacaktır. Bu kısmı kullanarak onların ilgisini yakalamalı ve içeriği tüketmek için onları teşvik etmelisiniz. İçeriği tüketmelerini sağlamanız durumunda hemen çıkma oranını düşürebilir ve aynı zamanda bekleme süresini yükseltebilirsiniz.

Çok güçlü bir giriş paragrafı oluşturmak istiyorsanız üç ana elementi göz önünde bulundurmalısınız. Kanca, geçiş ve tez bu üç önemli elementtir.

Kanca okuyucunun dikkatini çeker, spesifik ve kapsamlıdır. Geçiş kısmı içerik ile kanca arasında bağlantı kurulan kısımdır. Tez kısmı ise okuyucunun içeriği tüketmesini sağlayan asıl alandır. Tez kısmı ne kadar güçlüyse içeriğin giriş kısmı bir o kadar güçlü olacaktır.

Giriş kısmını güçlendirmek için buraya epey bir vakit harcamalısınız. Giriş kısmı içeriğin en önemli alanlarından birisidir. RankBrain algoritmasının içeriğinizi sevmesini sağlamak istiyorsanız bu alanda elinizden gelenin en iyisini yapmak zorundasınız.

14. Uzun ve Kapsamlı İçerikler Hazırlamak

SEO sıralamanızı iyileştirmek istiyorsanız her zaman uzun ve kapsamlı içerik oluşturmaya odaklanmalısınız. Uzun içerikler aynı zamanda backlin portföyünüzü geliştirmek için önemlidir. Ne kadar fazla linke sahip olursanız arama motoru sonuç sayfasında elde edeceğiniz pozisyon bir o kadar yüksek olacaktır. İçeriğiniz uzun olacağı için bekleme süresi açısından çok fazla sıkıntı yaşamayacağınızı bilmelisiniz.

İçeriğiniz ne kadar uzun ve anlamlı ise bu sizin alanınızda uzman olduğunuzun bir kanıtı olacaktır. Bu sayede markanızı sektörünüzde çok daha otoriter bir marka haline dönüştürebilirsiniz.

15. Oluşturulan İçeriğin Kolay Tüketilmesini Sağlamak

Uzun içerikler bekleme süresini iyileştirip içeriğin daha iyi sıralamaya sahip olmasını ve aynı zamanda daha fazla link elde edilmesini sağlamaktadır. Ancak 2.000 kelimelik upuzun bir içeriğin okuyucular açısından kolay tüketilebilir olmasını sağlamanız gerekmektedir.

Okuyucunun bir içeriği kolay bir biçimde tüketmesini sağlamak istiyorsanız çeşitli alt başlıklardan veya uygun örnek görsellerden faydalanmaya çalışmalısınız. Alt başlıkların epey açıklayıcı olması gerekmektedir. Görsel kullanmaya karar vermeniz durumunda ise görsellerin kullanıcıyı etkileyecek ve yönlendirecek nitelikte olmasını sağlamalısınız.

Uzun içeriğin kolay tüketilmesini sağlamak adına paragrafları olabildiğince kısa tutmaya çalışabilirsiniz. Paragraflar üç veya iki cümle uzunluğunda olmalı veya uzun bir biçimde tek cümleden oluşmalıdır.

Burada temel hedefiniz okuyucunun gözünün yorulmaması ve otoriter tüm bilgileri tüketmesini sağlamak olmalıdır. Bunu başarabilirseniz okuyucular sitenizde daha fazla vakit geçireceklerdir. Bu sayede içeriğinizi arama sonuçlarında çok daha yukarılara çıkarmayı başarabilirsin.

Eğer SEO stratejilerini yapay zeka ve Google’ın algoritmaları alanında yaşanan gelişmelere göre gözden geçirmeyi başarabilirseniz arama sonuçlarındaki sıralamanızı optimize etmeyi başarabilirsiniz. Yukarıda yer alan ipuçlarını değerlendirerek bu konuda iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Google Arama Motorunda yükselmek, performansını iyileştirmek mi istiyorsun? Hemen ayhankaraman.com/seo/ bağlantısını ziyaret et, özel ipuçları, taktikler ve stratejileri kaçırma.

16 Yorum

  1. Ayhan Karaman’dan inciler.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Uzun bir yazı kullanıcıya nasıl sunulur ve sonuna kadar okuması sağlanır, sorusuna da cevap niteliği taşıyan bir makale. Sıkılmadan okudum.

  2. Hocam senin yazıların anormal derecede kaliteli. Bunun sebebi sanırım senin düzeyindeki insanların kendi işlerine yoğunlaşıp bilgilerini yine senin gibi paylaşmamaları. Başarılarının ve içeriklerinin devamını diliyorum.

  3. Hocam bu ne yahu ne yaptınız yine :) Oldukça kaliteli bilgiler vermişsiniz ve diliniz öylesine akıcı ki. Şu an burada öğrendiğim bilgileri ücretli bir şekilde satıyorlardır eminim o kadar kaliteli bir içerik.

  4. Çok faydalı bir seo çalışmaları güçlendirme yazısı olmuş. Zevkle okudum ve uygulayacağım birçok şey öğrendim teşekkürler.

  5. Ayhan bey elinize sağlık, güzel bir ve kaliteli bir yazı olmuş, 13.paragraf ikinci satırda ” yakalamalı ” demek isterken yanlış yazmışsınız, kolay gelsin

    1. Görüşleriniz ve yazım hatasını tespit edip paylaştığınız için çok teşekkür ederim Emrah Bey.

  6. bende son zamanlarda SEO olarak rekabetin çok yoğun olduğu beyaz eşya alanında SEO çalışmaları yapmaktayım. Ayhan hocamın yöntemleri gerçekten çok güzel ve faydasını görneye başladım. Teşekkürler hocam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir