Sosyal Medyada Yapmamanız Gereken 30 Şey
Sosyal medya, markanızı tanıtmak, erişim alanınızı genişletmek ve müşteriye dönüşecek takipçi insan sayısını arttırmak için iyi bir yöntemdir. Ancak doğru kullanılmadığı zaman bir takım sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Facebook, Twitter, Pinterest veya Google+ platformlarında yapacağınız bir hata markanız açısından ciddi bir itibar problemi oluşturabilir.
Markanız için kabus haline dönüşebilecek tecrübeler edinmek istemiyorsanız sosyal medyada bazı şeyleri yapmaktan kaçınmalısınız.
İçindekiler
1. Sadece Facebook’a Odaklanmak
Sosyal medya dendiği zaman aklınıza ilk olarak muhtemelen Facebook gelecektir. İnternette vakit geçiren yetişkin insanların neredeyse %71’i Facebook kullanmaktadır. Bu nedenle Facebook’a dahil olup tüm sosyal medya ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabileceğinizi düşünmek oldukça kolaydır.
Buradaki problem ise Facebook’un hedef kitlenize ulaşabilecek nitelikte olmamasıdır. Farklı kitlelere hitap eden farklı sosyal medya platformları vardır. Örneğin LinkedIn, profesyonel kişiler için çok daha uygun bir sosyal medya platformudur.
Bir Facebook hesabınızın olması gerekir ancak Facebook kullandığınız tek sosyal medya ağı olmamalıdır.
2. Aynı Anda Birçok Sosyal Medya Ağına Katılmak
Facebook dışında diğer sosyal medya ağlarında bulunmanız gerekse bile aynı anda gereğinden fazla sosyal ağda olmaya çalışmak zararlı sonuçlar ortaya çıkarabilir. Twitter, Pinterest, Google+ ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında üyelik açıp onları hareketsiz bırakırsanız site trafiğini veya sizi takip eden insan sayısını yükseltemezsiniz.
Kitlenizin daha çok nerelerde vakit geçirdiğini bulun. Örneğin eğer Twitter’da daha fazla vakit geçiriyorlarsa Pinterest hesabına ihtiyaç duymayabilirsiniz. Bulunduğunuz sektör resim tabanlı sosyal ağların kullanılmasını gerekli kılmıyorsa Pinterest ve Instagram’da olmak pek bir şey ifade etmeyecektir.
3. Sadece Kendinizi Düşünmek
Sürekli kendisi hakkında konuşan bir arkadaşınızı veya iş ortağınızı düşünün. Bunun ne kadar sinir bozucu olduğu ortadadır ve bu kişiyle çok sık vakit geçirmeyi uygun bulmayabilirsiniz.
Aynı şey sosyal medya konusunda da geçerlidir. Yaptığınız tek şey ürün veya hizmet satışı ise bu insanları rahatsız edebilir. Unutmayın, sosyal medya öncelikli ve en önemli sosyal platformdur.
Sosyal medya ile uğraşmak zorlayıcı olabilir ancak yapmanız gereken insanlarla diyalog kurmaktadır. Ziyaretçilerin fikirlerini almak veya onların soru sormasını sağlamak için sosyal medyayı kullanın. Bu küçük faaliyetler ile insanların markanızı takip etmelerini sağlayabilirsiniz.
4. Bir Şeyi Paylaşmadan Önce İki Kez Düşünmemek
Bir şeyler paylaşmak daima ilgi çekici olabilir. Bir arkadaşınız veya çalışanınız ile tartışırken sürekli bir şeyler söylemek isteyebilirsiniz. Sohbetin en koyulaştığı anda yanınızdakilerle politika konuşabilirsiniz. Ancak sosyal medyada bir şeyler paylaşırken çok dikkatli olmalısınız çünkü paylaştığınız şey kalıcı etki uygulayacaktır.
Bazı zamanlarda disiplinli olmak zor olabilir ancak bu tip durumlarda disiplinli olmalısınız. Yapacağınız en son şey birine karşı saldırgan tavır sergilemek olmalıdır. Bu sadece size ve markanıza zarar verecek bir davranış olacaktır.
Sosyal medyada bir şeyler paylaşırken daima iki kez düşünmelisiniz. Kızgın olduğunuz zamanlarda telefonunuzun cebinizde olduğundan emin olmalısınız.
5. Aceleyle Paylaşım Yapmak
Aklınıza müthiş bir fikir gelmiş olsa veya bir haberi ilk kez duyuracak biri olsanız bile derin bir nefes alıp biraz düşünmelisiniz. Mesajın uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Paylaşılmasının yasal olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kaynakların güvenilir olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kısacası bir şeyi paylaşmadan önce heyecana kapılmamalı ve acele etmemelisiniz.
Örneğin iş yerindeyken lavaboya kadar gittiğinizi ve burada insanların büyük bir birleşmeden söz ettiğini düşünün. Kulak misafiri olduğunuz bu bilgiyi anında sosyal medyada paylaşmayı düşünmemelisiniz çünkü bu açıklamayı yapmak sizin işiniz değildir.
Elbette bu söylediklerimiz elde ettiğiniz bilgiyi günlerce beklettikten sonra paylaşın anlamına gelmemektedir. Sadece herkesin görebileceği bir bilgiyi paylaşmadan önce bir düşünün demek istiyoruz.
6. Yazım Kurallarına Dikkat Etmemek
Sadece arkadaşlarınızın yer aldığı kişisel hesabınızdan kısaltmalar veya argo kelimelerin bulunduğu şeyler paylaşabilirsiniz ancak bu profesyonellere göre bir durum değildir. Müşteriler kendileri için ekstra bir şeyler söyleyebilecek, ekstra kelimeler sarf edebilecek kişilerle muhatap olmak isterler. Bu profesyonel olduğunuzu gösterebileceğiniz basit ve etkili bir yöntemdir.
Bununla birlikte yazdıklarınızı iki kez gözden geçirin. İnsan hatası ve otomatik düzeltme arasında bir kelimeyi bile yanlış yazarsanız bu sizin itibarınıza büyük bir hasar verebilir. İnsanlar bu tür ufak hatalar ile alay etmeyi severler ve yapacağınız en ufak bir hata ile gülünç duruma düşebilirsiniz.
7. Amatörce Cevap Vermek
İnsanlarla diyalog kuracağınız için sizi yanlış yöne sokmaya çalışan bir kişiyle karşılaşabilirsiniz. Her ne yapacaksanız yapın ancak onlarla amatörce muhatap olmayın. Bu profesyonellik çizgisinden ulaşmanız ve kendi adınıza zarar vermeniz anlamına gelmektedir.
Daima kibar ve saygın olmaya çalışın. Hatalı siz olmasanız bile onlardan kurtulmak için nazik olmak, onlara karşı hasar kontrolü yapmaktan çok daha etkili bir yöntemdir.
8. Kişiliksiz Olmak
İnsanlara sosyal medya hesabının arkasında bir insanın olduğunu gösterin. Birçok işletme diğer insanlarla ilişki kurarken duygusuz bir robotmuş gibi davranırlar.
Ziyaretçilere sizin kim olduğunuzu anlamak için bilgiler verin. İlgili olduğunuz şeyleri paylaşmaya çalışın ve insanların sizi takip etmelerini sağlayın. Neşeli ve esprili olarak bunu yapabilirsiniz.
9. Negatif Yorumlardan Saklanmak
Maalesef her zorluk karşısında kaçma şansınız olmayabilir. Kişisel olarak paylaşmanız gereken bir yazıyı istemeden de olsa paylaştığınızı bir düşünün. Hata yaptığınızı kabul etmeniz gerekir. İnsanlar hatanızı kabul ettiğiniz ve değerli bir ders çıkardığınız için size saygı duyacaklardır.
10. Dinlememek
Bir topluluk oluşturmak için sizi takip eden kişilerle iletişim kurmalı ve onların söylediklerini değerlendirmek için vakit ayırmalısınız. Bu görevi sizin yerinize yapabilecek ücretsiz araçlar bulunmaktadır. Hootsuite, Social Mention, TweetDeck, Topsy, Icerocket ve Google Alerts bu araçlara verilebilecek ideal örneklerdir.
Eğer bir kişinin bir sorusu veya endişesi varsa buna biraz vakit ayırmalısınız. Aynı zamanda markanız hakkında olumlu şeyler söyleyen insanlara teşekkür etmelisiniz.
11. Sosyal Medya Profillerini Optimize Etmemek
Eğer SEO ile ilgilenen biriyseniz bu size anlamlı gelecektir. Temel olarak sitenizi nasıl optimize ediyorsanız sosyal medya hesaplarınızı da aynı şekilde optimize etmelisiniz. Hem arama motorlarında hem de sosyal medya da etkin olabilecek başlıklara, tanımlara ve URL adreslerine sahip olmalısınız. Ancak unutmayın, her sosyal medya platformunun optimize ediliş şekli farklıdır.
12. Sitede Sosyal Medya Butonlarını Unutmak
Sitenizde sosyal medya butonlarını kullanarak ziyaretçilerinizin işini kolaylaştırın. Bu yolla paylaşmış olduğunuz içeriği beğenen kişiler içeriği kendi sosyal medya ağlarında kolay bir biçimde paylaşabilirler.
Bu sosyal medya butonları aynı zamanda markanızın görünürlüğünü ve takipçi sayısını arttıracaktır çünkü bir kişi sizi takip etmeye başladığı zaman sizin paylaşmış olduğunuz en son bilgiye erişebilecekler.
13. Çok Sıradan Olmak
Bazen sergilediğiniz profesyonellik tutumunun seviyesini ayarlamakta zorluk çekebilirsiniz. Sosyal medya eğlenceli ve etkileşimli olmayı gerektirmektedir.
Ancak, daha önce söylediğimiz gibi profesyonel bir ilişki oluşturmalısınız. Bir restoranda bile olsanız ne yiyeceğinizi paylaşmanız sizin markanızın sosyal medya üzerindeki bilinirliğine pek yardımcı olmayacaktır.
Sosyal medyada eğlenceli olmalısınız ancak birisi belirlenen çizgiyi aşmaya çalıştığı zaman ciddi tutumunuzu sergilemeli ve buna tahammül edemeyeceğinizi belirtmelisiniz.
14. Sadece Sitenizden İçerik Paylaşmayın
Yeni müşterilere ve takipçi kişilere ulaşmanın yanında sosyal medyayı sektörünüz ile bağ kurmak için kullanırsınız. Bu nedenle sektör liderlerini ve sektörün önde gelen kişilerini takip etmeli ve onların içeriklerini paylaşmalısınız. Bu sizin takipçi sayınızı arttıracaktır çünkü güvenilir bireylerin izinden gittiğinizi göstermiş olursunuz.
Kitlenizi memnun etmek istiyorsanız bilgilendirici veya eğlendirici içerikler konusunda çeşitlilikler sunmalısınız. Bunu yapabilmenizin en kolay yolu ise otorite sahibi diğer kişilerin içeriklerini paylaşmaktır.
15. Tecrübesiz Olmak
Sosyal medya jenerasyonların geçiş alanında yer almaktadır. Genç insanlar sosyal medyayı kullanma bilgisine ve tecrübesine sahiptirler ancak eski jenerasyonda yer alan insanların bunu yapabilmesi pek mümkün değildir. Peki bu ne anlama gelir?
Bunun anlamı sosyal medyada tecrübeye sahip olmayan müdürler veya yöneticilerin paylaşacağı gönderilerle karşılaşabilirsiniz. Bu kişiler sosyal medya konusunda profesyonel olamayabilirler. Bu nedenle iş hayatınızda oluşturacağınız ekipte hem sosyal medyanın temellerini hem de profesyonelliği bilecek birilerine sahip olmalısınız.
Kısacası, markanızın vizyonunu ve değerini paylaşırken herkesin aynı sayfada olduğundan emin olmalısınız.
16. Takipçi Sayınızı Bir Anda Yükseltmek
Sosyal medyada herkes takipçi sayısının yüksek olmasını ister ancak bunun hızlı bir biçimde gerçekleşmesini istemezsiniz. Çünkü bu kurallara aykırı bir durum olacaktır.
Bir kişinin tavsiyesine uyarak bir anda binlerce yeni takipçiye sahip olabilirsiniz ama bu organik bir yaklaşım olmayacaktır. Bu yöntemler kısa sürede size yeni takipçiler kazandırsalar bile cezalarla karşılaşabilirsiniz. Hesabınız kapatılabilir veya yeni arkadaş eklemekten mahrum kalabilirsiniz.
Ayrıca bu tür eklenen takipçiler hedef kitleniz içerisinde yer almazlar. Her girişinizde rakamların büyüdüğünü görmek güzel bir his olabilir ancak bu markanızı destekleyecek insanlara ulaşmak konusunda size yardımcı olmaz.
17. Yorumları Sahipsiz Bırakmak
Dürüst olalım. İnternet ortamında hayatınızı size zehir etmek ile uğraşmaktan başka bir işi beceremeyen çok fazla insan vardır. Eğer bu insanları, yani trolleri hedef alırsanız bunlar hızlıca çoğalırlar. Sonuç olarak bir yorum ile işlerin tamamen kontrolden çıkmasına neden olabilirsiniz.
Tüm yorumlara ve söylemlere profesyonelce yaklaşmalı ve zamanında cevap vermelisiniz. Bu tür sinir bozucu bir kişiyle uğraşırken ise yapılacak en iyi şey onların seviyesine inmemek ve kızgın olmamaktadır. Eğer onların seviyesine inerseniz işler kontrolden çıkabilir.
18. Teknik İşlerden Anlıyor Diye Bir Sosyal Medya Yöneticisiyle Çalışmak
Bir kişi teknolojiden anlıyor ve sosyal medya platformlarının tüm teknik detaylarını biliyor diye bir sosyal medya yöneticisinin yapabileceği her işi yapabileceği anlamına gelmez.
Bazı durumlarda bir pazarlamacı veya iletişim uzmanıyla çalışmak çok daha iyi bir karar olabilir çünkü bunlar kitleleri daha iyi anlayabilirler ve kitlelere daha uygun yaklaşımlar gösterebilirler.
19. Tek Bir Kişiye Bağlı Kalmak
İçerik oluşturmak ve paylaşmak, kitlenin ilgisini çekmek ve bunun gibi durumlar sosyal medyada çok fazla zaman ve efor gerektirmektedir. Bu nedenle bir sosyal medya ekibine sahip olmalısınız. Bu sayede bir kişi diğer işlerle ilgilenirken, diğer sosyal medya hesaplarınız durağan olmazlar ve daima aktif kalırlar.
Bir sosyal medya takımına sahip olduğunuz zaman müşterilerin ve sizi takip eden kişilerin sorularına zaman açısından daha verimli bir şekilde cevap verebilirsiniz. Bu sayede müşteri hizmetleri açısından olumlu bir itibar oluşturabilirsiniz.
20. Kişisel ve İş Hesapları Arasındaki Farklılıkları Bilmemek
Facebook, Twitter, Pinterest ve Google+ platformlarının hem kişisel hem de iş sayfaları bulunmaktadır. Bunlar sayesinde sosyal medyada kişisel ve profesyonel hayata sahip olabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek durum bir şeyi paylaşırken hangi hesapta olduğunuzu bilmektir.
Ancak bu kişiliğinizi yansıtmanız konusunda çok az bir esneklik kazandırır. Çalışanlarınız sizin markanızı temsil ettiklerini bilmeliler ve saldırgan herhangi bir paylaşımda bulunmamalıdırlar.
21. Zaman Ayarlı Paylaşımlarda Zamanlama Hatası Yapmak
Birçok kişi zaman ayarlı paylaşımları kullanırlar. Bu sayede planlamayı daha kolay hale dönüştürürler.
Peki ortada kriz gibi bir durum varsa ne olacak? Örneğin İstanbul’un Taksim semtini tanıtan bir yazı dizisi oluşturan bir firmanız olduğunu düşünün. Yazıları hazırlamış ve zamanlayıcı sayesinde hepsini planlı bir şekilde düzene oturtmuşsunuz. Taksim’de bugün gerçekleştirilecek bir etkinlik ile ilgili bir yazı yayınlanacak. Ancak tam yazının yayınlanacağı sırada Taksim’de bir olay patlak verdi ve etkinlik iptal edildi. Sizin bu yazıyı yayınlamanız ne kadar doğru olacak?
Daima son gelişmeleri takip etmeli ve gerekirse paylaşılması gereken yazıları ileri bir tarihte paylaşılacak şekilde yeniden düzenlemelisiniz.
22. Takipçileri Teşvik Etmemek
Sizi takip eden kişilerin daima sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla bir şeyler öğrenmelerini sağlayın. Yarışmalar ideal yöntemler olsalar bile daima hediye edebilecek bir şeylere sahip olmayabilirsiniz. Onların sorularına vereceğiniz cevapları zamanında vermeli, hayatlarına yönelik eğitimsel bilgiler paylaşmalı veya yeni bir ürün hakkında ilk bilgileri onlara sunmalısınız.
23. Verileri Hafife Almak
Yürüttüğünüz bir kampanyanın ne kadar etkili olduğunu bilmiyorsanız sosyal medya çalışmalarınıza devam etme konusunda fikir sahibi olamazsınız. Ne kadar insana ulaştınız? Sizi takip edenler en çok hangi içeriklere ilgi gösterdiler? Tüm bu soruların cevaplarına verileri analiz ederek ulaşabilirsiniz.
Sproutsocial, Buffer, Google Analytics ve Moz Analytics gibi araçlar verileri toplayarak ve ölçerek sosyal medyadaki mevcudiyetinizi geliştirmek konusunda size yardımcı olabilirler.
24. Profilinizi Reklamlar Yoluyla Tanıtmamak
Bu biraz şaşırtıcı olabilir ancak sizi takip eden herkes paylaştığınız her şeyi göremeyebilir. Facebook sayfanızda 1,000 beğeni yer alıyorsa yaptığınız paylaşımı 10-20 kişi görebilir. Bu noktada reklamlara para yatırmayı düşünebilirsiniz.
Tüm ana sosyal medya platformları reklam yöntemleri sunmaktadır ve bu yöntemler sayesinde profilinizin görünürlüğünü ve takipçi sayınızı yükseltebilirsiniz.
25. Bir Kalite Kontrol Sistemine Sahip Olmamak
Bir gönderiyi veya resmi paylaşmadan önce birçok kez kontrol etmiş olabilirsiniz ancak bir kalite kontrol sistemine sahip olursanız bunu çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal medyada bir içeriği paylaşmadan önce birinin onu incelemesi paylaşımın uygunluğunu belirlemek adına etkili bir yöntemdir.
Örneğin bir konuyla ilgili resim paylaşırken o resmin güncel olduğundan emin olmalısınız. Elde edilen resim farklı bir konuyla ilgili olabilir ve siz bunu yanlış yorumlamış olabilirsiniz. Tüm bu kötü izlenim oluşturacak etkenlerden uzak durmak için kalite kontrol sistemi kurmanız gereklidir.
Bu hızlı bir şekilde içerik üretmek ve paylaşmaktan sizi alıkoymamalı. Bu sadece markanızın değerine zarar vermemek için atılması gereken bir adımdır.
26. Olumsuz Olmak
Facebook hesabınızın haber kaynağına bir göz atın. Hangi durum güncellemelerini okumayı istersiniz? Karamsarlık sunanları mı? Yoksa mutluluk ve sevinç bildirimlerini mi?
Genel olarak sosyal medyada pozitif olmaya çalışırız. Etrafa olumsuzluk saçmak yerine eğlenceli ve ilham verici paylaşımlar yaparız. Bu tür içerikler daha fazla ilgi çekerler ve bu tür içerikleri başkaları daha fazla paylaşır.
27. Tutarsız Olmak
Sosyal medyada paylaştığınız içeriklerin zamanı ve miktarı konusunda bir uyum olmalıdır. Kitlenizin aktif olduğu en iyi zamanı tespit etmelisiniz ve bu zamanlarda paylaşımlar yapmalısınız.
Düzenli bir şekilde paylaşım yaparsanız insanlar sizin paylaştığınız şeyleri görme konusunda beklentiye kapılacaklardır. Eğer bir hafta bile olsa bu uyumu bozarsanız sizi takip eden kişiler sizi unutmaya başlayacaklardır.
28. Güvenilirlilik Oluşturmada Başarısız Olmak
Bunu anlatmanın diğer bir yolu “Bu konu hakkında konuşma, hayata geçir.” şeklindedir.
Müşteriler sektörünüzde yer alan uzmanlara inanmaya ihtiyaç duyarlar. Onlar sunduğunuz ürün veya hizmetleri sizin de kullandığınıza inanmak isterler.
Eğer kendinizi çevre dostu bir marka olarak tanımlıyorsanız bu şekilde olmalı ve çevreye zarar vermekten kaçınmalısınız. Daima dürüst olun ve neyi öğüt veriyorsanız onu yapmaya çalışın.
29. Resim veya Video Olmadan Paylaşım Yapmak
Birçok içeriğin resim veya video içerdiğini görebilirsiniz. Çünkü bu tür görüntüler daha hızlı okunur ve daha hızlı paylaşılır.
Yüksek kaliteli resimler veya videolar paylaştığınız gönderilerin daha fazla beğeni almasını sağlayabilirler. Örneğin Facebook’ta bu tür resimler iki katı daha fazla beğeni alırlar.
30. Hashtagleri Uygunsuz Kullanmak
Hashtagler bir çeşit fenomen haline dönüştüler. Nitekim, hashtagler sosyal medyada paylaştığınız içeriğe önemli ölçüde katkı sağlayabilirler.
Twitter’da yer alan markalardan hashtag kullananların %50 oranında daha fazla ilgi çektikleri görülmektedir. Bu sayede markanızın ulaşım potansiyelini genişletmiş olursunuz. Hashtagler aynı zamanda Facebook, Pinterest ve Google+ platformlarında da önemli bir role sahiptirler.
Ancak hashtagleri çok fazla kullanmanız halinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle uygun hashtagleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda kullanılan hashtaglerin anlaşılır olmasını sağlamalısınız. Hashtagler uzun olmamalı, kısa ve net olmalıdır.
Kısa zaman önce buna benzer bir makale yazmayı düşünüyorken siz önceden harekete geçmişsiniz, bunun için özellikle teşekkür edip sosyal medya hesaplarıma paylaşıyorum. Sosyal medya kullananlar için güzel düzen stratejisi oluşturdunuz. İyi çalışmalar.
Biz teşekkür ederiz. Saygılar dileriz.
Farkında olmadan yaptığımız, alışkanlık halini alan maddeler de var ne yazık ki. Paylaşım için teşekkürler Ayhan Abi.
Gayet güzel bir makale olmuş. Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Saygılarımla
kaliteli bir makale hepsini okudum cok faydalı bilgiler teşekkür ederim emeğinize sağlık
aslında sosyal siteler pek sağlıklı değil. Aile içinde sohbeti muhabbeti öldürüyor. Herşeyin fazlası zarardır. Teşekkürler.
Çok güzel ve rehber niteliğinde bir yazı teşekkür ederim, acemi seo cular sadece linki paylaşmakla işin bittiğini düşünürler ama yanılırlar, sosyal medya sayfanızı sürekli güncel tutmalı ve insanalrın ilgisini çekmelisiniz.
Çok etkili bir makale olmuş.Sosyal medya artık yeni bir güç.
sosyal medya olarak facebook kullanmaktayım . sitemde yayınladığım makaleleri facebook ile belli bir kitleye ulaştırabiliyorum. twitter ile haberlere tıklanma olasılığının daha az olduğunu düşünüyorum. Kanaatimce twitter genellikle mobil olarak kullanılıyor ve mobilden haber/makaleye tıklayanların sayısı bir hayli az oluyor.
Ayhan bey bilgilendirici yaralı bilgileri her zaman ki gibi yine paylaşmışsınız çok teşekkür ederiz
Sosyal medyayı iyi kullanmak iyi bir marka olmak için çok önemli. Özellikle hashtagleri dikkatli kullanınca büyük kitlerle buluşmak mümkün.
Ayhan Bey gercekten cok degerli 30 bilgi paylasmıssınız . Tesekkur ediyor ve blogunuzu takip ediyor olacagm :)
Merhaba hocam oldukça uzun bir yazı olmuş sadece başlıklardan birkaç cümle okuyabildim bir dahaki yazılarınızda biraz daha sonuç odaklı yazmanızı öneririm.
Yazımızda yer alan her madde sonuç odaklıdır. Bence okumak için vaktiniz olmadığı için yazıyı sonlandırmamış sonuca ulaşamamışsınız. Bir daha ki sefere sonuç odaklı yaklaşmanızı öneririm. Saygılar.
Baştan sonra açıklamalarınızı okudum. Örneklemelerle akıcılık katmışsınız hocam. İyi çalışmalar dilerim
Gerçekten muhteşem bir içerik. çok kaliteli olmuş. Tek tek okudum şu an yirminci maddedeyim. Çoğunu da uyguluyorum zaten. İnşallah bütün herkes uygular da rahat olur artık sosyal ağlar. Bilinçli kullanıcılar oluşur.
Özellikle imla kurallarına uymak gerektiği konusunda kesinlikle size katılıyorum.Hala internette birbirine panpa diyen bir kesim varken bu cidden çok zor.
5.madde Aceleyle Paylaşım Yapmak insanların en çok yaptığı hata.gayet güzel bir yazı olmuş klavyene sağlık ayhan abi takipteyim.saygılar
Aslında bir çoğumuz bu hataların bazılarını yapıyoruz. Makale gerçekten anlaşılabilir ve mantıklı maddeler ile dolu. Bilgilendirme düzeyi yüksek. Tebrik ederim.
Hocam gerçekten muhteşem bir içerik ve çok kaliteli olmuş. Hatta öğrencilerimle paylaştım :D
teşekkürler
Beğenmenize ve paylaşmanıza sevindim hocam. Saygılar.
Bu alanda yazılmış en iyi makalelerden olmuş
Büyük markalar bile bu stratejileri uygulamıyor.
Gerçekten bazı zamanlarda elimizin altında ya da yakınımızda internet bulunmamalı. Bunu çok güzel bir şekilde açıklamışsınız. Ellerinize sağlık.
Gerçekten çok yararlı bilgiler içeren bir makale olmuş. Devamını dileriz.
Sıkılmadan okudugumum bu harika makale bir çok soruma cevap verdi. Teşekkür ederim
Güzel paylaşım Teşekkür Ederim…